Αγορά μηχανής με δάνειο

Έτοιμος να ξεχυθείτε στον ανοιχτό δρόμο με την καινούρια σας μηχανή; Πριν κάνετε την αγορά για τη βόλτα που πάντα ονειρευόσασταν, είναι σημαντικό να εξετάσουμε τη συνολική οικονομική εικόνα σας και τι οι δανειστές μπορεί να είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουνε.

Μπορεί να φαίνεται απλό να πάρετε δάνειο για την αγορά μηχανής, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε.

Το δάνειό σας μπορεί να λάβει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

Σε αντίθεση με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, ορισμένοι κατασκευαστές μηχανών προσφέρουν πιστωτικές κάρτες ως μέσο για τη χρηματοδότηση και την αποπληρωμή του δανείου σας. Η ίδια πιστωτική κάρτα φέρει το όνομα του κατασκευαστή μηχανών, αλλά ανήκει σε τράπεζα.

Οι όροι για αυτό το είδος της κάρτας μπορεί να ποικίλουν – μερικές προσφέρουν ένα εισαγωγικό ή διαφημιστικό επιτόκιο που θα λήξει μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, άλλοι θα επεκτείνουν το ρυθμό κατά τη διάρκεια του δανείου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αν καθυστερήσετε τις πληρωμές θα αλλάξει το επιτόκιό σας στον κανονικό συντελεστή (ο οποίος θα μπορούσε να είναι> 20%).

Αν σχεδιάζετε να έχετε μεγαλύτερο διάστημα χρηματοδότησης, αλλά οι όροι της κάρτας αναφέρουν ότι το χαμηλότερο επιτόκιο σας θα λήξει μέσα σε λίγους μήνες, τότε αυτή η επιλογή δεν θα είναι η καλύτερη για εσάς.

Ό, τι κι αν κάνετε, να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα.

Κάποιοι από τους όρους του δανείου θα μπορούσε να είναι πρόβλημα μακροπρόθεσμα.

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι τα αυτοκίνητα χάνουν την αξία τους σημαντικά από τη στιγμή που οδηγούνται. Δυστυχώς και για τις μηχανές δεν είναι πολύ καλύτερα – στην πραγματικότητα, έχουν την τάση να χάνουν την αξία τους ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι τα αυτοκίνητα.

Έτσι, ενώ ένα πιο μακροπρόθεσμο δάνειο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τους μηνιαίους λογαριασμούς σας, θα σημαίνει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα οφείλεται περισσότερα από την πραγματική αξία της μηχανής.

Αν έχετε τη δυνατότητα να δώσετε κάποια μετρητά για την αγορά, ή να επιλέξετε μία μηχανή που θα σας επιτρέψει να κάνετε τις πληρωμές στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας, αλλά και με μικρότερη διάρκεια δανείου, θα είναι ότι καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα.

Να είστε προετοιμασμένοι για υψηλότερα επιτόκια.

Ενώ τα επιτόκια μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του αιτούντος και το χρόνο του δανείου, γενικά επιτόκια για μηχανές είναι υψηλότερα από εκείνα των αυτοκινήτων.

Ακριβώς όπως όταν θέλετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο, οι επιλογές χρηματοδότησης για την μηχανή σας θα πρέπει να διερευνηθούν πριν πάτε να κάνετε την αγορά.

Οι έμποροι θα προσφέρουν χρηματοδότηση/δάνειο απευθείας στους αγοραστές, αλλά υπάρχει πάντα πιθανότητα ότι οι όροι δεν είναι οι καλύτεροι που μπορείτε να βρείτε.

Όποια και αν είναι η μορφή χρηματοδότησης/δανείου, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρωτήσει σχετικά με το είδος και το ποσό της ασφαλιστικής κάλυψης που θα απαιτηθεί με το δάνειο – μπορεί να είναι περισσότερο από ότι νομίζατε.

Η οικονομική εικόνα σας θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στους όρους του δανείου που θα επιλέξετε να πάρετε για να αγοράσετε τη μηχανή των ονείρων σας. Κάντε με προσοχή την έρευνά σας και επιλέξτε το δάνειο το οποίο σας ταιριάζει.