Εξοπλισμός για όταν κάνει κρύο

Αν ταξιδεύετε σε ψυχρότερα κλίματα, υπάρχουν ήδη αρκετές μεταβλητές να ανησυχείτε χωρίς να χρειάζεται να εκνευρίζεστε για το αν ή όχι θα είστε σε υποθερμία από το μεσημέρι. Αν ντυθείτε σωστά σε κρύο καιρό, μπορείτε διασφαλίσετε ότι, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, η συγκέντρωση και την εστίασή σας δεν θα παρεμποδίζεται από την αδυναμία του σώματός σας να ανταποκριθεί στο κρύο.

Θα πρέπει να φοράτε μακριά εσώρουχα που βοηθούν στη μόνωση του σώματος και απορροφούν την υγρασία μακριά από το δέρμα.

Ένα ηλεκτρικό γιλέκο προσφέρει την πιο καλή προστασία απέναντι στο κρύο. Καθώς το σώμα σας κρυώνει, αρχίζει τη ροή του αίματος προς το κεφάλι, την καρδιά και άλλα ζωτικά όργανα, και η κυκλοφορία στην άκρα σας μειώνεται. Ένα ηλεκτρικό γιλέκο ζεσταίνει τον κορμό σας, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ροής του αίματος στα χέρια και τα πόδια σας.

Το τζιν δεν κόβει το κρύο, έτσι μια πλήρη στολή αναβάτη είναι αναγκαιότητα. Τα δερμάτινα προτιμώνται από πολλούς, αλλά αν σας αρέσει η ευελιξία, η άνεση και η προστασία ίσως θα πρέπει να διαλέξετε στολή από ύφασμα.

Γάντια: τα γάντια είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να επιλέξετε γάντια με εσωτερική μόνωση. Με αυτό τον τρόπο τα χέρια και τα δάχτυλά σας θα είναι ζεστά και θα μπορείτε να ελέγχετε τη μηχανή σας πιο εύκολα και πιο καλά.

Συμβουλές και κόλπα:

Θυμηθείτε να κλείσετε τους αεραγωγούς κράνος σας κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Πιο καλά κράνη έχουν συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για τη διαφυγή θερμού αέρα έξω από το κράνος.

Τα Ηλεκτρικά γιλέκα είναι πιο αποτελεσματικά όταν τοποθετούνται αρκετά κοντά στο δέρμα, συνήθως κατά το δεύτερο ή το τρίτο στρώμα του ιματισμού. Περιλαίμια είναι διαθέσιμα στα περισσότερα μοντέλα. Η τοποθέτηση θα πρέπει να είναι άνετη, αλλά όχι πολύ σφιχτή, βεβαιωθείτε ότι το γιλέκο δεν περιορίζει την κίνηση στη θέση οδήγησης, και αφήνει αρκετό χώρο για να προσθέσετε μια μπλούζα.

Χρησιμοποιήστε μια κουκούλα (που διατίθεται από τους περισσότερους κατασκευαστές ενδυμάτων και οποιοδήποτε κατάστημα σκι) ή άλλο ύφασμα και τυλίξτε το στο λαιμό για πρόσθετη μόνωση γύρω από το λαιμό και το κεφάλι.

Θυμηθείτε: Σταματήστε τον άνεμο

Αν το σώμα σας αρχίζει να χάνει τη θερμότητα γρηγορότερα από ό, τι μπορεί να παραχθεί, θα πάθετε υποθερμία. Και όχι μόνο σε ακραίες θερμοκρασίες. Σε εκείνο το σημείο, το μυαλό και το σώμα σας θα επηρεαστεί με συμπτώματα που περιλαμβάνουν ρίγος, εξάντληση και μείωση χρόνων αντίδρασης. Το κλειδί είναι να κρατήσετε τον αέρα από να αγγίξει το δέρμα σας και να κρατήσετε τη θερμοκρασία του σώματος σας. Καλύψτε όλο το εκτεθειμένο δέρμα.

Το ταξίδι με τη μηχανή σας με κρύο καιρό μπορεί να είναι επικίνδυνο αλλά αν λάβετε όλα τα κατάλληλα μέτρα και προστατευτείτε από τις καιρικές συνθήκες τότε η διαδρομή σας θα είναι μοναδική. Τι καλύτερο από το να οδηγείτε τη μηχανή σας στο κρύο, και σε χιονισμένα τοπία και εσείς να είστε άνετοι και ζεστοί και η μόνη σας έννοια να είναι να απολαύσετε τη διαδρομή και να φτάσετε στον προορισμό σας.