Λάθη κατά την οδήγηση μηχανής

Ένας καλός αναβάτης πρέπει να μπορεί να χειριστεί σχεδόν κάθε κατάσταση

Ο καλύτερος και πιο έμπειρος αναβάτης μηχανής δεν μπορεί να αντιδράσει σε κάθε περίπτωση. Αν για παράδειγμα ο οδηγός ενός αυτοκινήτου σταματήσει ή στρίψει απότομα τότε δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα. Αν πιστεύετε ότι είστε ο καλύτερος αναβάτης και πως οι ικανότητές σας είναι μοναδικές και μπορούν να σας προστατέψουν από κάθε περίπτωση τότε κάνετε λάθος. Δεν έχει σημασία πόσο εξειδικευμένοι είστε, είναι καλύτερα να οδηγείτε προσεκτικά και αργά να κοιτάτε πάντα γύρω σας και να αξιολογείτε σωστά κάθε κατάσταση στον δρόμο. Μόνο έτσι θα είστε ασφαλείς.

Αν πρόκειται να τρακάρετε καλύτερα να πέσετε κάτω

Υποψιάζομαι ότι αυτή η άποψη αναπτύχθηκε από τους αναβάτες για να εξηγήσουν γιατί καταλήξανε κάτω στο δρόμο, ενώ προσπαθούσαν να αποφύγουν μια σύγκρουση. Στις περισσότερες περιπτώσεις απλά οι αναβάτες έχουν χάσει τον έλεγχο της μηχανής τους και για αυτό τον λόγο βρέθηκαν κάτω στο δρόμο κατά τη διάρκεια αποφυγής ενός τρακαρίσματος. Ίσως και τα φρένα τις μηχανής να μην λειτούργησαν σωστά ή να μην ήταν καλά συντηρημένα και για αυτό το λόγο κατέληξαν στο δρόμο. Αυτή η άποψη είναι τελείως λάθος. Αν κάποιος αναβάτης βρεθεί σε ενδεχόμενο τρακάρισμα είναι πολύ καλύτερα να μείνει επάνω στη μηχανή και να προσπαθήσει να φρενάρει. Έτσι ακόμα και να γίνει το τρακάρισμα θα είναι με μικρότερη ταχύτητα. Επίσης αν παραμείνετε πάνω στη μηχανή θα μειώσετε τις πιθανότητες να χτυπήσετε με το σώμα σας το αυτοκίνητο ή και να βρεθείτε από κάτω του. Εάν συρθείτε κατά το τρακάρισμα με ένα αυτοκίνητο το πιο πιθανό είναι να βρεθείτε από κάτω του και να χτυπήσετε σοβαρά.

Οι μόνες περιπτώσεις που μπορεί να είναι καλό και σωτήριο για εσάς να πέσετε από τη μηχανή και να συρθείτε κάτω είναι αν το αντικείμενο που πρόκειται να τρακάρετε έχει μεγάλο κενό και με αυτό τον τρόπο περάσετε από κάτω

Άποψη 3: Μια μπύρα δεν θα βλάψει ποτέ κατά την οδήγηση

Ίσως όχι, εάν είστε τρελός. Ακόμα και ένα ποτήρι μπύρα μπορεί να επηρεάσει την οδήγησή σας και να καταλήξει σε μοιραίο ατύχημα. Δεν έχει καμία σημασία αν νομίζετε ότι είστε καλά, όλες οι μελέτες δείχνουν πως ακόμα και ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη. Αν πίνετε και μετά οδηγείτε τη μηχανή σας, αυξαίνετε κατά πολύ τον κίνδυνο να χτυπήσετε εσάς ή τους γύρω σας. Επίσης, καθώς μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός μας αλλάζει έτσι ακόμα και το ποτό που ήπιατε πριν από πολύ ώρα και νομίζετε ότι δεν σας επηρεάζει μπορεί να αποβεί μοιραίο. Σε καμία περίπτωση αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί όσο σίγουρος και να νιώθετε όσο και να νομίζετε ότι δεν έχετε μεθύσει και ότι μπορείτε να οδηγήσετε με ασφάλεια. Ποτέ το αλκοόλ δεν είναι καλός συνοδηγός και το μόνο που μπορεί να σας δημιουργήσει είναι προβλήματα και να αυξήσει τις πιθανότητες να τρακάρετε και να χτυπήσετε. Μην παίζετε με την ζωή σας και με την ζωή των αγαπημένων σας.