Μηχανή και ζέστη

Όλοι θέλουμε να οδηγούμε απροστάτευτοι όταν ο υδράργυρος χτυπά ταβάνι, ιδιαίτερα για τις μικρές μετακινήσεις και διαδρομές στην πόλη τότε δεν έχουμε όρεξη να φοράμε το κράνος, τη στολή, το μπουφάν και όλο τον εξοπλισμό – pikavippi.

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το κράνος που αγοράσατε έχει την αφθονία αεραγωγών. Όταν ιδρώνετε μέσα σε ένα κράνος, ο κατάλληλος εξαερισμός επιτρέπει στον αέρα να δροσίσει. Αποφύγετε σκουρόχρωμα κράνη σε ζεστό καιρό και φορέστε ένα με φιμέ ζελατίνα.

Σχετικά με το μπουφάν. Το μπουφάν είναι πολύ σημαντικό για την προστασία σας. Πάντα πρέπει να το φοράτε ακόμα και αν η ζέστη είναι αφόρητη. Για να μην σας είναι δυσάρεστο καλό θα είναι να αγοράσετε ένα μπουφάν που μπορεί να είναι πιο ακριβό αλλά με τους κατάλληλους αεραγωγούς που θα διαθέτει θα σας δροσίζει τις ζεστές μέρες ενώ θα είστε και ασφαλείς.

Συνήθως οι περισσότεροι αναβάτες φοράνε τζιν ή βερμούδα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος γιατί σε περίπτωση πτώσης δεν σας προστατεύουν καθόλου. Αν θέλετε να φορέσετε τζιν τότε μπορείτε να το ενισχύσετε με ειδικά μαξιλάρια που θα βρείτε στο εμπόριο.

Τα γάντια είναι επίσης πολύ σημαντικά για την ασφάλειά σας. Μπορείτε να βρείτε γάντια με αεραγωγούς που θα σας δροσίζουν και παράλληλα θα έχετε τέλειο έλεγχο της μηχανής σας.

Συμβουλές και κόλπα:

Καλυφθείτε. Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, όταν κάνει πολύ ζέστη τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φορέσετε ελαφριά ρούχα καλύπτοντας όλο σας το σώμα. Η κάλυψη από τον ήλιο θα περιορίσει τη ζέστη που θα νιώθετε και έτσι θα νιώθετε πιο άνετα.

Ενυδατώστε τα πάντα. Πριν από ένα μεγάλο ταξίδι θα σας βοηθήσει να βρέξετε ελαφρά το κράνος σας και όλο τον εξοπλισμό σας.

Πάγος: Τοποθετήστε πάγο στις εσωτερικές τσέπες του μπουφάν σας για αποτελεσματική ψύξη. Για μια κάπως πιο αργή επίδραση ψύξης, χρησιμοποιήστε μπλε παγοκύστες τζελ ή πάγο σε διάτρητα πλαστικά σακουλάκια.

Ένα βρεγμένο πανί γύρω από το λαιμό θα κάνει θαύματα για τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος σας kulutusluotto.

Αντηλιακό: Εφαρμόστε αντηλιακό για το εκτεθειμένο δέρμα. Δεν θα πάτε στην παραλία για οκτώ ώρες χωρίς προστασία από τον ήλιο, γιατί να το δοκιμάσετε στη βόλτα σας;

Ένα καλό κόλπο είναι κάτω από τον εξοπλισμό σας να φοράτε βερμούδα. Με αυτό τον τρόπο σε κάθε στάση που θα κάνετε θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να δροσιστείτε και να συνεχίσετε το ταξίδι σας ανανεωμένοι.

Μείνετε ενυδατωμένοι. Μεγάλες αποστάσεις σε ζεστό καιρό μπορεί εύκολα να οδηγήσουν σε αφυδάτωση, η οποία όσο θα περνάει η ώρα θα παρεμποδίζει την ικανότητά σας να οδηγήσετε σωστά τη μηχανή σας. Να έχετε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Θυμηθείτε: ποτό, ποτό, ποτό (αλλά όχι αλκοόλ). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεθάνει από υπερβολική ζέστη από ό, τι από τυφώνες, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους και σεισμούς. Άρα όπως καταλαβαίνετε πάντα θα πρέπει να κρατάτε το σώμα σας ενυδατωμένο και όταν κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι τότε θα πρέπει να κάνετε και όσες πιο πολλές στάσεις μπορείτε.