Τι να φοράτε στη μηχανή

Είναι αυτό το σημείο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, όταν η πραγματικότητα χτυπά και είστε εντελώς απροετοίμαστος για τις καιρικές συνθήκες η Μητέρα Φύση είναι εναντίον σας. Είτε πρόκειται για υπερβολική ζέστη, κρύο , οι περισσότερες μετεωρολογικές ενοχλήσεις τείνουν να σας πιάνουν απροετοίμαστο.

Μερικοί αναβάτες είναι βέβαιοι για το τι χρειάζεται για ακόμη μέτριες καιρικές συνθήκες, πόσο μάλλον για τα άκρα. Οι ερωτήσεις ποικίλουν: Τι σύνεργα χρειάζομαι;
Θα πρέπει να έχετε τα βασικά.

Ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν μερικά πράγματα που κάθε αναβάτης θα πρέπει να έχει: κράνος, μπουφάν και παντελόνι. Χωρίς αυτά ακόμα και το μικρότερο χτύπημα θα είναι επώδυνο. Το οδικό εξάνθημα είναι βασικά ένα έγκαυμα του δέρματος, και όταν έχετε ένα μεγάλο ποσό της απώλειας υγρών και έκθεσης στον ήλιο, είστε επιρρεπείς. Η διαφορά που βλέπουμε ανάμεσα αναβάτες που φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και σε εκείνους που δεν το κάνουν είναι δραστική.

Κράνος

Τα περισσότερα εγκεκριμένα κράνη προσφέρουν καλή προστασία, αλλά όπως και η παλαιά παροιμία λέει, ότι πληρώνεις παίρνεις. Αυτό δεν σημαίνει πως ένα οποιοδήποτε κράνος δεν θα κάνει τη δουλειά του αλλά τα πιο ακριβά είναι καλύτερα. Ψάξτε για μια επαρκώς αεριζόμενο κράνος που ταιριάζει άνετα.

Μπουφάν και παντελόνι

Είτε επιλέξετε από δέρμα ή ύφασμα πραγματικά εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Τα δερμάτινα θεωρούνται ασυναγώνιστα στην αντοχή στην τριβή, αλλά δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο τα σύνθετα ύφασμα που πολλά από τα σημερινά δημοφιλή κοστούμια είναι κατασκευασμένα από. Πρέπει να είναι άνετα για να χωράνε τα ρούχα σας από κάτω και σίγουρα αδιάβροχα. Δεν θέλετε την βροχή να περνάει και να κάνει μούσκεμα τα ρούχα που θα φοράτε από κάτω.

Αν τα μανίκια είναι στο λάθος μήκος, η στολή θα είναι σε λάθος σημείο και δεν θα είναι τόσο χρήσιμη σε μία πτώση. Θα πρέπει να υπάρχει ένα στρώμα από αφρώδες υλικό μεταξύ της θωράκισης και του δέρματος, διαφορετικά η θωράκιση δεν θα είναι επαρκής και σε περίπτωση πτώσης δεν θα είστε αρκετά προστατευμένοι από τα χτυπήματα.

Όπως καταλαβαίνετε γενικά τα ρούχα που θα πρέπει να φοράτε όταν ανεβαίνετε στη μηχανή πρέπει να είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να σας προσφέρουν και άνεση και ασφάλεια. Δεν πρέπει να τα αγοράσετε με κριτήριο την τιμή γιατί μην ξεχνάτε πως αυτά είναι που θα σας προστατεύσουν σε περίπτωση που πέσετε. Κάθε πτώση από την μηχανή ακόμα και αν πηγαίνετε με μικρή ταχύτητα, μπορεί να είναι επικίνδυνη και να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό. Καλύτερα να δώστε λοιπόν κάποια παραπάνω χρήματα στην αρχή ώστε να νιώθετε ασφάλεια και να ευχαριστηθείτε στον μεγαλύτερο βαθμό τη διαδρομή σας πάνω στη μηχανή. Η ασφάλεια είναι πάνω από όλα και ο κατάλληλος εξοπλισμός θα σας βοηθήσει στην περίπτωση που έχετε κάποιο ατύχημα να χτυπήσετε το δυνατόν λιγότερο. Σίγουρα ο εξοπλισμός δεν μπορεί να σας προστατεύσει τελείως αλλά θα μειώσει αισθητά τους κινδύνους από μία πτώση για αυτό να είστε πάντα προσεχτικοί στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού.