10 Λόγοι για τους οποίους πρέπει να οδηγείτε μηχανή

1. Όταν είσαστε πάνω στη μηχανή σας, όλοι θα λένε πόσο φοβεροί είστε. Θα ζηλεύουν την ελευθερία σας, τον άνεμο που θα σας χτυπάει και γενικά η εικόνα σας θα είναι μοναδική. Όλοι θα λένε: «πολύ περιπετειώδης αυτός ο τύπος» και θα ήθελαν να είναι στη θέση σας.

2. Η μηχανή θα κάνει τις μετακινήσεις σας στη πόλη πιο εύκολες. Πόσες φορές οδηγώντας το αυτοκίνητό σας έχετε πέσει σε κίνηση και χάσατε πολλές ώρες από τη μέρα σας; Πόσες φορές έχετε πέσει σε κίνηση και αργήσατε σε κάποιο ραντεβού σας; Σίγουρα πολλές. Με τη μηχανή δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα. Θα κινείστε γρήγορα, εύκολα και σίγουρα με ασφάλεια. Πάντα θα είσαστε στην ώρα σας.

3. Το θέμα του παρκαρίσματος. Σίγουρα θα σας έχει τύχει με το αυτοκίνητο, όταν φτάνετε στον προορισμό σας να μην βρίσκετε με τίποτα να παρκάρετε. Κάνετε γύρους για πολύ ώρα και το μόνο που γίνεται στο τέλος είναι να εκνευρίζεστε και να μετανιώνετε που πήρατε το αυτοκίνητό σας. Με τη μηχανή σας αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσετε κάπου, ακόμα και στο κέντρο της πόλης και να μην βρείτε κάπου να παρκάρετε αμέσως.

4. Ένας άλλος σημαντικός λόγος για να οδηγείτε μηχανή είναι πως πάνω στην μηχανή θα έχετε τον χρόνο να σκεφτείτε. Η μοναχική διαδρομή του αναβάτη του δίνει την ευκαιρία να «τα βρει» με τον εαυτό του και να βάλει τις σκέψεις του σε τάξη. Σίγουρα βέβαια χρειάζεται προσοχή κατά την οδήγηση, αλλά αυτή η αίσθηση ελευθερίας που δίνει η μηχανή θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε.

5. Οδηγώντας μηχανή θα σας ευγνωμονεί και το περιβάλλον. Σαφώς και οι μηχανές εκπέμπουν ρύπους αλλά σίγουρα είναι λιγότεροι από ένα αυτοκίνητο. Επίσης και η βενζίνη που καταναλώνετε είναι πολύ λιγότερη.

6. Με την μηχανή σας, ειδικά σε ταξίδια, θα έρθετε πιο κοντά στη φύση. Μπορείτε να απολαύσετε σίγουρα περισσότερο τη διαδρομή και τα τοπία που θα συναντήστε.

7. Άλλος ένας λόγος για να οδηγείτε μηχανή είναι η υγεία σας. Σαφώς η μηχανή δεν είναι γυμναστική αλλά οι θερμίδες που θα κάψετε σαν αναβάτης είναι πολύ περισσότερες από εάν οδηγούσατε αυτοκίνητο.

8. Οι άνθρωποι που θα συναντήστε είναι μοναδικοί. Στο δρόμο σας, αν σταματήστε κάπου ή χρειαστείτε κάποια βοήθεια σίγουρα κάποιος άλλος μηχανόβιος θα σταματήσει να σας βοηθήσει. Έτσι μπορεί να ξεκινήσει μία δυνατή φιλία η οποία θα κρατήσει για χρόνια και ίσως να βρείτε και έναν συνταξιδιώτη για την επόμενη διαδρομή σας.

9. Το οικονομικό είναι επίσης ένας σημαντικός λόγος. Το κόστος για να αγοράσετε μία μηχανή είναι σίγουρα μικρότερο από την αγορά ενός αυτοκινήτου. Επίσης τα έξοδα συντήρησης και τα έξοδα κίνησης είναι κατά πολύ μικρότερα. Οι φόροι και τα τέλη κυκλοφορίας είναι ελάχιστα σε σχέση με τα αυτοκίνητα.

10. Τέλος και πιο σημαντικό για πολλούς αναβάτες είναι η αίσθηση ελευθερίας. Οι περισσότεροι που έχουν μηχανή αυτό απαντάνε όταν τους ρωτάνε γιατί επέλεξαν να αγοράσουν μηχανή και όχι αυτοκίνητο και μάλλον έχουν δίκιο.