3 μύθοι σχετικά με την ασφάλεια των μηχανών

Ρωτήστε μια ομάδα μοτοσικλετιστών να σας πούνε για ατυχήματα και ασφάλεια, και θα ακούσετε σχεδόν σίγουρα κάποιες από αυτές τις δημοφιλείς παρανοήσεις, λανθασμένες υποθέσεις, αστικούς μύθους, και εξηγήσεις σχετικά με την ασφάλεια των μηχανών που έχει αποδειχθεί ότι είναι λάθος αν ελέγξετε τα γεγονότα . Το πρόβλημα είναι ότι αν πιστεύεται αυτούς τους μύθους μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητές να εμπλακείτε σε ατύχημα.

Μύθος 1: Άλλοι οδηγοί δεν ενδιαφέρονται για τις μηχανές

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε κατά καιρούς, αλλά οι άλλοι οδηγοί σχεδόν ποτέ δεν θέλουν πραγματικά να σας χτυπήσουν. Οι περισσότερες από αυτές συγκρούσεις γίνονται γιατί δεν γνωρίζουν ότι είστε εκεί , ακόμα και όταν είστε ακριβώς μπροστά τους, φαινομενικά σε κοινή θέα. Μπορείτε να μην σας δούνε από την αντηλιά, ή από άλλα πράγματα κατά μήκος του δρόμου. Φυσικά, δεν είναι όλοι οι οδηγοί έτσι αν και οι περισσότεροι πάντα έχουν στο μυαλό τους μην χτυπήσουν κάποια μηχανή. Αντί να υποθέτετε ότι θα σας αγνοήσουν εσείς θα πρέπει με κάθε τρόπο να βοηθήσετε τους οδηγούς να σας δουν, ειδικά καθώς ο πληθυσμός γερνάει και περισσότεροι οδηγοί έχουν μεγαλύτερη δυσκολία στην οδήγηση. Για να ξεπεραστεί το γεγονός ότι μπορεί να είναι δύσκολο να σας δουν να φοράτε φωτεινά χρώματα, ειδικά στο κράνος και το μπουφάν σας. Να έχετε αναμμένη τη μεγάλη σκάλα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μύθος 2: Οι δυνατές εξατμίσεις σώζουν ζωές

Ναι, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπως όταν βρίσκεστε δίπλα σε έναν οδηγό με το παράθυρο του ανοιχτό που θέλει να αλλάξει λωρίδα, να σας ακούσει και να σας προσέξει από τη δυνατή σας εξάτμιση. Αλλά τις περισσότερες φορές δεν βοηθάει. Ίσως είναι η κούραση που προκαλείται από το θόρυβο, ίσως είναι η στάση των αναβατών που επιμένουν να κάνουν αυτόν τον ενοχλητικό θόρυβο, ή ίσως όλες αυτές οι εξατμίσεις έχουν κάνει τους οδηγούς να είναι πιο επιθετικοί . Όποιος και αν είναι ο λόγος, η έρευνα δείχνει ότι οι μηχανές με τροποποιημένα συστήματα εξάτμισης έχουν περισσότερα ατυχήματα. Αν θέλετε πραγματικά να σώσετε τη ζωή σας απλά φορέστε ένα μπουφάν με έντονο χρώμα.

Μύθος 3: Τα Κράνη σπάνε αυχένες

Σας φαίνεται λογικό; Σας φαίνεται λογική η άποψη που λέει ότι το κράνος με το έξτρα βάρος που προσθέτει θα σας σπάσει τον αυχένα αν πέσετε; Το κράνος, δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, οι ιδιότητες ενός κράνους μηχανής περιλαμβάνουν την απορρόφηση ενέργειας και απορροφούν επίσης την δύναμη που σπάει το λαιμό των αναβατών κατά την πτώση. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι αναβάτες που φοράνε κράνος κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να χτυπήσουν από τους αναβάτες που δεν φοράνε κράνος.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν μην ακούτε και μην δίνετε σημασία σε ότι ακούτε. Οι διάφοροι μύθοι έχουν δημιουργηθεί για να δικαιολογήσουν κάποια πράγματα. Σε καμία περίπτωση μην τους πιστεύετε και πάντα η πρώτη σας σκέψη να είναι τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας κατά την διάρκεια που ανεβαίνετε στη μηχανή σας.